SELAMAT DATANG............

Monday, 6 June 2011

TIA AMELIA

Kosmetik Tia Amelia..
Set Rawatan Pencerahan
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/Set%20Tia%20Amelia.jpg
Harga  : RM 95.00 
.
Selain mencerahkan wajah, set kosmetik ini juga bertindak menghlilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut di muka tanpa pengelupasan. Sunblock/Foundation dilengkapkan dalam set ini untuk memberi perlindungan di siang hari.
Set Rawatan Pencerahan Tia Amelia mempunyai Kombinasi berikut :
a) 2 Ketul sabun pembersih muka,
b) krim pemutih (5g)
c) Krim Kunyit (5kg)
d) Sunblock / Foudation (fg)
Set Rawatan Pencerahan bertindak mencerahkan wajah, menghlilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut di muka tanpa pengelupasan. Juga memberi perlindungan dari sinar uv (matahari) di siang hari.
——————————————————————————————–
.
Krim Elvira
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/Elvira.jpg
Harga  Set Kecil : RM 30.00 
Harga  Set Besar : RM 70.00 
.
Krim Elvira amat berkesan untuk menghilangkan jeragat yang serius tanpa pengelupasan. Digunakan hanya pada waktu malam ianya lebih berkesan jika digunakan bersama-sama set tia amelia.
———————————————————————————————
.
Krim Jeragat
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/tia_jeragat_(B).jpg
Harga Set Kecil : RM 30.00 
Harga Set Besar : RM 70.00 
.
Krim jeragat Tia Amelia amat berkesan untuk menghilangkan jeragat yang serius tanpa pengelupasan. Digunakan hanya pada waktu malam ianya lebih berkesan jika digunakan bersama-sama set tia amelia.
——————————————————————————————–
.
Krim Pelembap
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/tia_moisturiser_(B).jpg
Harga : RM 45.00 
.
Melembapkan kulit wajah tanpa pengelupasan. Sesuai untuk semua kulit dan boleh digunakan sepanjang hari.
——————————————————————————————–
.
Krim Pemutih
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/tia_pemutih_(B).jpg
Harga  Set Kecil : RM 30.00 
Harga Set Besar : RM 70.00 

——————————————————————————————-
.
Krim Sunblock
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/tia_sunblock_(B).jpg
Harga Set Kecil : RM 30.00 
Harga Set Besar : RM 70.00 
.
Sunblock / Foundation adalah kegunaan siang hari, ia melindungi kulit dari sinar UV.
——————————————————————————————–
.
Sabun Tia Amelia
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/sabun.jpg
Harga  : RM 10.00 
Digunakan untuk menghilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut. Digunakan setiap pagi dan petang/malam
——————————————————————————————–
.
Toner Tia Amelia
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/tiatoner.JPG
Harga Offer : RM 18.00 
Toner/penyegar tia amelia bertindak untuk menyegarkan wajah selepas penggunaan sabun pembersih muka.
———————————————————————————————
.
Pencuci Muka
http://rizi-biz.com/weblama/tia-amelia/pencuci_muka_tia.jpg
Harga Offer : RM 19.00 
Untuk menghilangkan jeragat, jerawat, bintik-bintik hitam dan parut. Digunakan setiap pagi dan petang/malam dan sangat sesuai untuk menjaga kelembapan kulit wajah.
.
Panduan Cara Penggunaan Krim Malam (KRIM KUNYIT DAN KRIM PEMUTIH) :
1. Bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bilas bersih.
2. Setelah muka dilap kering, sapukan krim pemutih secara nipis pada keseluruhan muka dan disusuli dengan krim kunyit (juga dengan secara nipis dan rata ke seluruh muka.)
 
Panduan Cara Penggunaan Sun Block/ Foundation
1. Bersihkan muka dengan sabun, urut perlahan-lahan dan bila bersih.
2. Setelah muka dilap kering, sapukan Sunblock/Foundation Secara nipis pada keseluruhan muka untuk perlindungan dari sinar UV, dan sebagai alas bedak.

Perhatian Penting

~ Untuk Krim Malam (Krim Pemutih dan Krim Kunyit) adalah untuk kegunaan malam sahaja, ia bertindak   semasa waktu anda tidur.
~ Sunblock/Foundation adalah kegunaan siang hari, ia melindungi kulit dari sinar UV.
~ Sabun Pembersih muka boleh digunakan pada bila-billa masa.
.
KOS PENGHANTARAN
Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran. Sila berhubung  untuk penjelasan lanjut.

.

BWHITE and GLUTAWHITE

B’White
http://inhealthbeauty.com/shop/product_images/b/472/bwhite__15927_zoom.jpg
.
 RM 45.00  
.
Product Description
3 dalam 1: Mencerah, mencantikkan kulit & anti – penuaan. Sunblock sekaligus whitening. Kesan pencerahan yang sekata. Kulit menjadi lebih bersih, tegang & berseri. Berupaya melindungi kulit dari sinaran UV. Proses penyerapan semua zat aktif B’White yang lebih berkesan di dalam tubuh anda.

Ramuan : Serbuk Oren, Psyllium Husk, Kolagen Marin, Ekstrak Gamat,Kolostrum, Ekstrak Aloe Vera, Asid Sitrik, Ekstrak Biji Anggur dan Astaxantin.


CARA PENYEDIAAN : Setiap pagi sebelum sarapan tuangkan 1 sachet ke dalam mulut dan minum segelas air kosong / jus buah-buahan asli.


KEGUNAAN : Sebagai makanan untuk keremajaan kulit tubuh.

ARAHAN PENYIMPANAN :
SIMPAN DITEMPAT DINGIN DAN KERING
1 Kotak: BWHITE – 14 SACHETB’White Testimonials

ayu.jpgAyu, 27 tahun, Kuala Lumpur: Pada mulanya saya agak was-was untuk menggunakan B’WhiteTM tetapi saya disiplinkan diri untuk mengambil 2 sachet sehari pada bulan pertama dan 1 sachet sehari pada bulan berikutnya. Setelah dua bulan ramai rakan-rakan yang menegur akan perubahan kulit saya yang kelihatan cerah dan gebu. Struktur kulit muka saya hanya berminyak di bahagian T-Zone tetapi sekarang sudah berkurangan. Masalah harian ke tandas pun semakin berkurangan. Memang senang mengamalkan B’WhiteTM asalkan anda perlu mengikut aturan makan  tiap hari dan lebih minum air.

lily.jpgLily, 29 tahun: Saya telah mengambil 4 kotak B’WhiteTM  sehingga saat ini dan saya berpuas hati dengan perubahan kulit wajah saya. Tugasan saya sebagai juruterapi spa membuat saya perlu sentiasa kelihatan cergas dan sentiasa berdandan rapi di hadapan pelanggan.  Selain daripada itu kulit saya kelihatan lembap dan kurang berminyak.  Bekas jerawat di muka juga mulai pudar dan ini amat menggembirakan saya. Akhirnya sekarang ada produk pemakanan dalaman yang sesuai dengan diri saya.


cthajar.jpgSiti Hajar Ismail, 29 tahun: Saya mengambil B’White 2 sachet untuk bulan pertama kerana tekstur kulit muka saya berminyak dan mudah dihinggapi jerawat terutama sewaktu datang haid. Saya dapat rasa perubahan pada minggu ketiga setelah menyedari kulit muka saya kurang berminyak dan tak perlu touch-up banyak sewaktu di pejabat. Selain dari itu jerawat semakin berkurangan dan bekas jerawat mengecut dengan cepat. Kesan parut jerawat yang baru timbul juga semakin pudar. Perbezaan tekstur kulit muka dan badan saya juga lebih gebu dan bersih.Selain dari itu proses pembuangan air besar saya juga semakin lancar. Sekarang saya hanya mengambil B’White satu sachet sehari kerana saya amat berpuas hati dengan hasil yang diperolehi. Pesanan saya kepada anda yang ingin mencuba B’WhiteTM haruslah minum air lebih dari biasa untuk kesan yang cemerlang.


kakogy.jpgPn Rozi, Ibu kepada 4 orang anak: Sebelum saya menggunakan B’White saya menghadapi masalah pori-pori di muka yang agak jelas & berminyak. Masa saya seharian banyak dihabiskan di luar kerana menghantar anak saya dari tadika hingga ke sekolah menengah dari pagi sampai ke petang.Akibatnya  warna kulit muka dan tubuh saya tidak sekata. Saya telah menggunakan B”White sebulan yang lalu saya dapati kulit muka saya tidak lagi berminyak dan pori-pori di muka semakin mengecil.  Tekstur kulit saya juga semakin lembut, gebu dan cerah. B’White telah menyelesaikan masalah saya selama ini. Saya tidak sabar menunggu perubahan lain pada diri saya nanti.


maknolie.jpgPn. Nori, 50 tahun: Saya mula mengambil reGain sejak setahun yang lalu memandangkan saya tidak mengambil sebarang pil vitamin untuk diri saya. Banyak manfaat yang saya perolehi dari segi kesihatan, tenaga dan kulit.  Sekarang saya mencuba B’White pula dan diselangseli dengan reGain dan hasilnya lebih berganda. Setiap bulan saya hanya perlu mengasingkan tidak sampai RM200.00 untuk mendapatkan manfaat keseluruhan dari segi kecantikan dan kesihatan dari hujung rambut ke hujung kaki. Susah hendak digambarkan disini perasaan gembira saya kerana walaupun telah berumur 50 tahun saya masih boleh mengekalkan kecantikan diri saya melainkan anda semua mencubanya sendiri dan lihat perubahan pada diri anda pula.


makkakniza.jpgPuan Ramlah Mohd Noh, Gombak: Saya amat berpuas hati dengan tekstur kulit saya setelah 2 bulan mengambil B’WhiteTM. Saya berumur 63 tahun dan saya masih aktif berpersatuan, menari poco-poco, menghantar & mengambil cucu dari sekolah. Kulit saya bertambah lembap, cerah dan kedutan di sekeliling mata serta bintik-bintik hitam di muka mulai pudar. Yang lebih menyakinkan saya produk ini adalah dari bahan semulajadi dan selamat dimakan. Saya tidak menggunakan sebarang jenama penjagaan muka. B’WhiteTM telah menyelamatkan tekstur kulit saya agar lebih cerah, sekata dan tegang semula seperti muda dahulu.


.


GlutaWhite

m

.
http://inhealthbeauty.com/shop/product_images/k/825/glutawhite_copy__33996_zoom.jpg
  RM 65.00 
.
.
Product Description
GlutaWhite dirumus khas untuk mereka yang menginginkan kulit yang putih mulus. Ia mengandungi ekstrak goji, ekstrak aloe vera, ekstrak biji anggur, ceri acerola, gluthathione, buah delima dan stevia. Supplemen antioksidan yang paling penting diambil pada masa kini dalam menangani sebarang kerosakan radikal bebas dan toksin pada tubuh. Kesannya anda seperti mendapat tubuh yang baru dan kulit yang semakin cerah, bersih dan bebas dari sebarang cela.


Ramuan: Tomato lyco, astaxanthin, goji ekstrak, aloe vera ekstrak, grape seed extract, acerola cherry, maltodextrin, gluthathione, pomegranate fruit ekstrak, stevia ekstrak.
1 Kotak: GLUTAWHITE – 14 SACHET

CARA MAKAN:
AMBIL SATU UNCANG CURAHKAN KEDALAM MULUT. MINUM SEGELAS AIR KOSONG ATAU JUS BUAH-BUAHAN. MAKAN SETIAP PAGI SEBELUM MAKAN PAGI IAITU KETIKA PERUT KOSONG.
.


GlutaWhite Testimonial

1272029.jpg
Sarah, 28: Kulit saya tidak sekata dan kesan pigmentasi yang amat ketara membuatkan saya kurang selesa dengan penampilan saya. Pelbagai kosmetik dan produk mencantikan kulit telah saya cuba tetapi menemui jalan hampa. Setelah mencuba GlutaWhite saya dapati ia berkesan pada kulit saya.  Mungkin kerana bahab-bahan yang digunakan dalam GlutaWhite yang hanya ekstrak asli membuatkan ia sangat berkesan setelah di makan. Saya akan terus menggunakan GlutaWhite kerana saya yakin hanya GlutaWhite dapat menyelesaikan masalah kulit saya.
Angie_Chuang-2.jpg
Sarimah, 35: Kulit saya mengalami masalah dimana warna kulit saya tidak sekata dan juga masalah pigmentasi berserta jerawat. Pelbagai makanan tambahan telah saya cuba dari kosmetik murah hingga ke yang paling mahal saya beli untuk merawat kulit saya. Setelah seorang kawan dipejabat bercerita mengenai kebaikan GlutaWhite pada mulanya tidak menarik minat saya untuk mencuba. Tetapi rakan saya terus membelikan saya satu kotak untuk mencuba. Setelah saya cuba saya dapati pada minggu pertama struktur kulit semakin halus. Maka saya terus mencuba lagi sehingga 4 bulan seterusnya. Kesan yang dapat lihat setelah itu adaah kulit saya semakin sekata dan masalah jerawat serta pigmentasi semakin berkurangan. Saya akan terus menggunakan GlutaWhite kerana saya yakin hanya dengan GlutaWhite dapat membantu saya.

MIRACLE GLUTA SOAP


 HARGA: RM60 
FREE POSLAJU

It promotes young skin. This miracle soap contains Glutathione and Alpha Arbutin that even out skin tone and reduce appearance of dark spots. It has Collagen that plumps skin cells to make it firm looking and Shea Butter that nourishes and moisturizes the skin to keep it smooth and soft. The unique blend of these ingredients will keep your skin radiant and younger looking.

ALPHA-ARBUTIN • The most effective, faster and safer approach to skin lightening. It minimizes liver spots.

COLLAGEN•
The main building stone found in the connective tissue, supports the physical resistance and elasticity of the skin by its skin identical structure. Additionally it has excellent water retention and anti- wrinkle capacity.

SHEA BUTTER
Evens out skin tone.• Absorbs quickly without leaving greasy residue like petroleum, beeswax or mineral oil based products.• Moisturizes & protects skin.• Does not clog pores.• Revitalizes, softens & maintains skin moisture.• Naturally rich in Vitamins A, E & F that are some essential Vitamins needed for good skin balance.• Penetrates deep into skin to help restore elasticity. • Benefits your skin by keeping it clear & smooth.

Minyak Kelapa Dara – (Virgin Coconut Oil)

Minyak Kelapa Dara – 500ml (Virgin Coconut Oil) 

Harga Promosi : RM 110.00 (SM) /RM120 (SS)Sebotol  – 500 ml (BOTOL BESAR)

.
Virgin coconut oil atau senonim dengan  nama Minyak Kelapa Dara oleh Masyarakat Melayu. Istilah dara merujuk kepada 2 perkara iaitu penghasilannya daripada kelapa yang masih belum tumbuh tunas pada matanya dan juga penghasilannya tidak menggunakan pemanasan api. Seperti yang kita maklum ada vitamin dan zat-zat tertentu akan menghurai dan seterusnya rosak pada tahap suhu yang tinggi. Jesturu itu ia mengandungi semua zat-zat dan mineral semulajadi yang terkandung di dalam kelapa.Oleh yang demikian wajarlah ia dinamakan dengan nama Minyak Kelapa dara.
.
http://1.bp.blogspot.com/_-_l5UoRk7uI/S-yvZamlNEI/AAAAAAAAAEQ/cg9CFDHzMPE/s320/kelapa-dara.jpg
Memandangkan ia kaya dengan zat-zat semulajadi, tidak keterlaluan ia mempunyai pelbagai khasiat antaranya :
* Meningkat dan memperbaiki sistem pertahanan badan.
* meningkat kadar metabolisme badan.
* antivirus, bakteria, kulat dan parasit yang semula jadi.
* anti oxida semula jadi.
* meningkat fungsi kelenjar tiroid.
* melindungi kesan sinaran ultra violet dalam cahaya matahari.
* tidak meningkatkan kepekatan atau platelet darah.
* meningkat penghadaman dan penyerapan khasiat makanan.
* berupaya menurunkan berat badan.
* meningkat pertumbuhan sel kulit, rambut dan badan manusia.
* membekal sumber tenaga dengan cepat.
* melembap dan melembutkan kulit.
* mengurangkan kesan penuaan dan kedutan pada kulit.
* mengurangkan kesan keracunan makanan.
* membakar dan mengurangkan kolesterol dalam badan.
* menggalakkan pertumbuhan rambut yang sihat.
* mengurangkan risiko dan kesan penyakit jantung.
* mengurangkan risiko dan kesan darah tinggi.
* mengurangkan risiko dan kesan kencing manis.
* mengurangkan risiko dan kesan demam.
* mengurangkan risiko dan kesan batuk biasa.
* mengurangkan risiko dan kesan batuk kering.
* mengurangkan risiko dan kesan selesema dan resdung.
* mengurangkan risiko dan kesan demam campak dan cacar air.
.

KOS PENGHANTARAN
Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran.

MINYAK KELAPA DARA * NUFERA

NUFERA
Minyak Kelapa Dara (VCO)
.
http://2.bp.blogspot.com/_YTDPILo7gUU/SaZW_14CPCI/AAAAAAAABDg/XuQl2NMXEY0/s320/botol+n+box.jpg
Harga : RM 40.00 

.
Mengenali minyak kelapa dara sebagai makanan berfungsi
Secara tradisi pokok kelapa mempunyai pelbagai kegunaan turun temurun. Air kelapa berkhasiat untuk menyembuhkan penyakit demam campak yang disebabkan oleh virus. Air kelapa juga digunakan untuk menjadi penawar racun. Selain dari itu air kelapa digunakan untuk merawat seseorang yang terlebih memakan ubat ( over-dose ). Sungguhpun demikian, minyak kelapa dara telah didapati mempunyai kesan dan fungsi kesihatan yang lebih hebat dari air kelapa. Di Amerika Syarikat dan negara barat minyak kelapa dara telah digunakan di dalam formulasi makanan untuk pesakit tua dan kritikal. Ia juga merupakan bahan penting dalam formulasi makanan bayi. Minyak kelapa dara adalah makanan yang selamat dimakan menurut senarai Generally Regarded As Safe (GRAS) di bawah Pentadbiran Makanan dan Dadah Amerika (USFDA) yang merupakan sebuah badan paling berpengaruh yang mengawal selia keselamatan makanan dan ubat di Amerika Syarikat.
.
Fakta Nutrisyen :
  • Minyak kelapa dara – 100%
  • Kolesterol – 0%
  • Karbohidrat – 0%
  • Gula – 0%
  • Protin – 0%
.
Ringkasan Mengenai Minyak Kelapa Dara NUFERA

- Minyak kelapa dara Nufera disahkan 100% semulajadi & organik.
- Menggalakkan kadar metabolisma yang tinggi secara semulajadi.
- Dikilang melalui proses bioteknologi dengan menggunakan kelapa matang bermutu tinggi. Kandungan semulajadi minyak kelapa dara dipelihara.
- Tanpa bahan awet.
- Tanpa perasa tiruan.
- Minyak kelapa dara sebagai anti oksida
- Kebanyakan minyak mempunyai struktur kimia yang tidak stabil dan mudah teroksida apabila terdedah kepada haba, cahaya, kelembapan dan oksigen. Minyak teroksida membentuk radikal bebas yang toksik menyebabkan penyakit merbahaya seperti kanser dan jantung.
- Struktur kimia minyak kelapa dara sangat stabil dan tidak mudah teroksida. Ia mengelakkan pembentukan radikal bebas toksik.
.

FUNGSI DAN SIFAT MINYAK KELAPA DARA

1. Anti virus, bakteria, fungus dan protozoa
2. Pemangkin sistem pertahanan badan
3. Menggalakkan kadar metabolisma tinggi
4. Anti oksida yang semulajadi
5. Pemangkin kelenjar tiroid
6. Tidak meningkatkan paras platelet dalam darah
7. Menggalakkan kehilangan berat badan
8. Menggalakkan pertumbuhan sel baru
9. Membekal sumber tenaga yang pantas
10. Melembut dan melembabkan kulit
11.Mengurangkan kesan kedutan kulit
12.Pertumbuhan rambut yang sihat
13.Melindungi kesan ultra violet matahari
14.Kekal segar 2 hingga 3 tahun tanpa dibekukan
15.Menghindar sakit jantung dan darah tinggi
16.Mengawal kencing manis
17.Mengurangkan kesan demam
18.Mengurangkan kesan batuk
19.Mengurangkan kesan selsema
20.Mengurangkan kesan resdung
21.Menghapuskan kolesterol
22.Mengurangkan kesan buasir
23.Mengurangkan kesan sembelit
24.Mengurangkan kesan Hepatitis C
25.Mengurangkan kesan ulcer perut
26.Mengurangkan sakit gigi dan gusi
27.Mengurangkan risiko dan kesan kanser
28.Mengurangkan kesan psoriasis
29.Menghapus dan menghindar kelemumur
30.Mengurangkan kesan lelah atau asthma


KOS PENGHANTARAN
Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran.

RED GUARA CAFE DCL

Red Guara Cafe DCL
.
http://3.bp.blogspot.com/_E9umttIH8Ns/S27ebdqVcXI/AAAAAAAAACE/EjwoI26mQz0/s320/Red+Guara+Aluminium.jpg
Harga Promosi Red Guara Cafe : RM 22.00   – 18 sachets
.
Red Guara Cafe dikomposisikan dengan 3 bahan aktif mewah utama yang terdiri daripada Ekstrak Guarana (Paullina cupana), Ubi Bit Merah/Red Beet Root (Beta vulgaris) dan “Yis Beras Merah/Red Yeast Rice” (Monanscus pur purues).

A. Terdiri daripada Guarana. Bagaimana Guarana membantu:

1. Meningkatkan bekalan oksigen dalam badan (pernafasan)
* Saluran pernafasan iaitu bronkiol akan mengembang
* Lebih banyak oksigen dibawa masuk
* Lebih oksigen untuk sel-sel badan
.
2. Menambah kebolehan mendapatkan tenaga:
* Menggalakkan penggunaan tenaga simpanan (glikogen) di dalam hati
* Meningkatkan gula (glukosa) darah yang membekalkan tenaga badan
* Tenaga untuk sel bertambah
* Keseluruhannya biomekanisme badan dipertingkatkan/dibaki
* Menghindarkan atau mengurangkan kepenatan
* Berguna semasa puasa untuk menahan lapar
.
3. Meningkatkan kesan hormon:
* Pada sel, guarana menghalang enzim Fosfodiesterase daripada menukar cAmp (Pengantara maklumat ke-2) kepada 5 Amp
* Ia melengahkan dan meningkatkan kesan pelbagai hormon
* Ini mengembalikan fungsi fisiologi badan tertentu dan meningkatkan aktiviti badan.
.
Apa fungsi-fungsi Guarana:
* Mengatasi kelesuan dan tenaga seksual
* Membekalkan tenaga berpanjangan
* Mengatasi dan membantu pencernaan (Diarrhea)
* Penahan lapar (Membantu menurunkan berat badan)
* Neuralgia (Sakir urat/saraf) dan kesakitan ringan
* Memudahkan pernafasan (Boleh membantu asma)
* Sindrom sebelum datang bulan (PMS)
* Menguatkan otot jantung
* Mengurangkan atau menghilangkan demam
* Mencegah jangkitan
* Membuang air berlebihan
* Membantu sakit kepala dan migrain
* Membantu mencairkan darah
* Anti oksida

.
B . RED BEET ROOT / UBI BIT MERAH (Betavulgaris) 

Akar ubi bit merah sering digunakan oleh orang-orang cina dan eropah dalam pemakanan harian untuk membekalkan tenaga badan dan untuk kesihatan secara menyeluruh.
* Mengandungi karbohidrat, protein dan lemak untuk tenaga
* Mengandungi vitamin seperti: A, B1, B2, B6, B12 dan C untuk membina kesihatan tubuh dan kecantikan kulit
* Pigmen merah dlam bit didapati berkesan bertindak sebagai agen anti kanser
* Mengadungi komponen “Betaine” yang sangat berkesan membantu fungsi hati
* Asid nukleik dari bit menyubut dan membantu separasi sel
* Mengandungi Beta-Carotena dan Karotenoid yang merupakan anti-oksida
* Mengandungi pelbagai galian dan gula asli di mana secara saintifik dapat membantu membina darah dan kesihatan jantung
* Kaya dengan Kalium, Niasin, Asid Folik, Zink, Magnesium, Fosforus, Kalsium, Sulfur, Fodine, Ferum, Kuprum dan termasuk juga galian yang sukar didapati seperti Rabidum dan Cesium
* Membantu menyerap nutrien-nutrien yang diperlukan
* Peransang dan pembersih ginjal
* Membantu merawat migrain
* Buang toksik
v
C. RED YEAST RICE / YIS BERAS MERAH (Monascus purpurues)
Yis Beras Merah telah digunakan oleh orang-orang Cina sejak beratus-ratus tahun dahulu. Beras merah adalah hasil “fermentasi” sejenis Yis Monascus purpurues yang selalunya sering digunakan secara tradisional oleh orang Cina merawat masalah penghadaman, cirit-birit dan sakit perut.
Kajian secara saintifik ke atas Yis Beras Merah didapati berfaedah kerana:
* Komponen-komponen penyekat HMG-COA reductase berupaya menurunkan kadar jumlah kolestrol. Bagus untuk menurunkan berat badan
* Ianya juga berkesan menurunkan kadar lemak degil/jahat (Trigliserida)
* Mengandungi belasan komponen asli yang sama seperti dengan “statin” di mana dewasa ini sangat popular digunakan untuk merawat masalah kolestrol berlebihan (seperti jenama Baycol, Lescol, Lipitor, Meracor dan Pravachol)
* Melembutkan saluran darah yang keras
* Membantu proses penghadaman yang sempurna
* Sakit perut
.
Cara Pengambilan:
Tuangkan satu paket RED GUARA CAFE ke dalam secawan air panas (159ml-180ml), kacau dan hidangkan.
*********************************************************************
.
.
Kos Penghantaran
Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran. Sila berhubung   untuk penjelasan lanjut.

BIDADARI DCL

Bidadari – DCL
.


http://3.bp.blogspot.com/_xSa6m8ro-qo/Ss7uifctMuI/AAAAAAAAAHY/ymjMyf8TmbE/s400/bidadari.jpg
Harga Promosi Bidadari DCL 375 ml : RM 75.00 
Harga Promosi Bidadari DCL 250 ml : RM 55.00
.
BIDADARI adalah minuman berfungsi untuk kesihatan dan kecantikan yang dikomposisikan dengan bahan semulajadi yang mewah. Kaya dengan protien, serat, karbohidrat, dan vitamin A,B,C,D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina sistem rahim, meningkatkan seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan suami isteri.
.
Antara bahan terbaik:-
-Madu Asli
-Sirih
-Akar Serapat
-Kacip Fatimah
-Kurma
-Manjakani
-Jarum Emas
-Asam Jawa
-Daun Cekur
-Lain-lain herba terpilih
.
Apa istimewanya Bidadari?
-Tentunya untuk wanita (isteri) dan suami : Bidadari yang kaya dengan protein, serat, kabohidrat dan vitamin A,B,C, D dan E sangat baik untuk membina kesihatan terutamanya membina sistem rahim, meningkat seri wajah dan menjadi pemangkin kepada kenikmatan perhubungan kelamin (suami dan isteri)
- Sirih : Terbukti sangat berkesan mengatasi masalah angin dalam badan, lemah badan, serak kerongkong, mulut berbau dan lain-lain masalah mulut hidung dan lapisan dinding perut.
Sirih yang diadun dengan lain, ramuan juga akan bertindak mebantu membina rahim dan sistem peranakan.
- Kacip Fatimah : Terbukti boleh merawat buasir, penyakit dalam tulang dan sangat baik untuk perempuan lepas bersalin bertujuan mengecutkan rahim serta membantu mengetatkan faraj
- Akar Serapat
Sering digunakan secara tradisional dengan menggabungkan bersama-sama herba-herba lain (selalunya Kacip Fatimah dan lain-lain). Sangat berkesan untuk membina rahim, mengetatkan faraj dan meningkatkan sistem kemutan.
- Kurma : Kaya dengan protein, serat, vitamin A dan C, zat mineral atau galian seperti besi, kalsium, sodium dan potassium, membantu menyerap tenaga dengan segera, mencegah bengkak usus, membaiki sistem saraf, tekanan, menguatkan ingatan, meredakan tekanan darah tinggi dan meningkatkan tenaga seksual.
- Manjakani : Terbukti membantu mengatasi masalah buasir, keputihan, anti kanser dan mengetatkan faraj.
- Asam Jawa : Kandungan “Flavonoid” didalamnya bersifat anti radang dan membantu pengeluaran peluh. Asam Jawa juga membantu melangsingkan badan.
- Serai : Kandungan “CITRAL” didalamnya berkesan membantu proses pencernaan, melegakan kekejangan, ketegngan otot, sengal-sengal dan sakit kepala. Pati minyak didalam serai membantu meredakan senak dalam perut disebab angin dan membantu mengurangkan bau badan (khususnya kaki berbau).
Serai juga membantu menurunkan suhu badan sesuai untuk demam. Ia juga bersifat anti-septik. Kandungan tonik didalamnya akan merangsang sistem badan. Ianya bertindak sebagai pelali terhadap sistem saraf pusat.
- Jarum Emas : Terbukti mampu untuk meningkatkan kesihatan dan tenaga seksual.
- Daun Cekur : Sangat baik untuk wanita lepas bersalin untuk tujuan membina rahim dan untuk melangsingkan badan.
.
Keistimewaan Rumusan Bidadari
- Membantu masaalah keputihan
- Membantu mengatasi masaalah senggugut
- Membina rahim
- Mengecutkan rahim
- Mengecutkan otot faraj
- Menyempitkan faraj
- Menguatkan sistem kemutan
- Meningkat nafsu dan tenaga seksual dan memberi impak positif kepada suami semasa hubungan kelamin
- Menambahkan kolagen dalam badan
- Mencantikkan kulit dan menaikkan seri wajah
- Membantu menghilankan bau badan dan mulut
- Melegakan panas badan
- Menegangkan payudara
- Meningkatkan IQ
- Membekalkan tenaga segera
- Membantu merawat luka dalam perut dan pembedahan.
.
CARA PENGAMBILAN & PANTANG LARANG:
-2 sudu besar sebelum Makan atau Minum pagi (Anggaran 1 jam)
& 2 sudu besar sebelum tidur dan selepas makan malam (juga anggaran 1 jam)
- Hanya gunakan SUDU PLASTIK dan TIDAK SUDU BESI
-Dan JANGAN minum air SATU JAM selepas mengambil Bidadari…. selepas itu memang digalakkan mengambil banyak air putih atau mineral…
.
YANG TIDAK DIBENARKAN MENGAMBIL BIDADARI
a)Ketika Uzur
b)Wanita mengandung
c)Lelaki
.
Peringatan:
Jangan diletakkan berdekatan dengan barangan letrik kerana produk ini adalah berasaskan Homeopati


Kos Penghantaran
Sila tambah RM 6.00 (Sem. Malaysia) dan RM 10.00 (Sabah/Sarawak) bagi setiap penghantaran. Sila berhubung   untuk penjelasan lanjut.